listopada 12, 2016

Szybka sałatka grecka do obiadu

Sałatka grecka w wariancie bezmięsnym przygotowuję jako dodatek do obiadu, pasuje zwłaszcza do mięs pieczonych i grillowanych. Nie wymaga wymyślnych składników, można przygotować ją w kilka chwil a jest naprawdę smaczna:). 


1/2 główki sałaty lodowej
200g pomidorków koktajlowych
2-3 ogórki gruntowe lub 1 szklarniowy
1 czerwona cebula 
200g sera feta

Sos:
4 łyżki oliwy
1/2 łyżeczki oregano
1 łyżeczka musztardy
sól, pieprz

1. Sałatę drobno siekamy. Cebulę kroimy w piórka, pomidorki na połówki ogórki w półplastry, ser feta w kostkę. 
2. Składniki na sos mieszamy ze sobą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3. Warzywa i ser łączymy z sosem na około 15 minut przed podaniem sałatki.


1 komentarz:

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP