Klasyczne mielone są smaczne, ale nie ukrywamy - nudne:). Dlatego urozmaicam je przeróżnymi dodatkami, w tym przypadku pieczarkami i mocnym w smaku serem cheddar (który można zastąpić dowolnym twardym).
500g mięsa mielonego
500g mięsa mielonego
250g pieczarek
2 cebule
150g sera cheddar
1/2 pęczka natki pietruszki
1 jajko L
5 łyżek bułki tartej + 1/4 szklanki do obtaczania
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka czosnku granulowanego
1/2 łyżeczki chilli
1 łyżeczka majeranku
sól, pieprz
olej
1. Cebulę i pieczarki kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju do odparowania wody.
2. W dużej misce mieszamy ze sobą mięso, pieczarki z cebulą, starty na tarce ser cheddar, posiekaną natkę pietruszki, jajko, bułkę tartą i wszystkie przyprawy.
Następnym razem dopiero po obiedzi uttaj zajrze, a takie kotleciki na biad u mnie jutro :)
OdpowiedzUsuńZrobilam!!! Wyszly pyszne :)
OdpowiedzUsuńTwoje siekane z cukinią robiłam,wychodzą pyszne,teraz kolej na te pieczarkowe:)
OdpowiedzUsuń