listopada 03, 2016

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Kiedy nie mamy ochoty na ser i wędliny pasty kanapkowe zawsze spieszą z pomocą:). Ta z jajkami i tuńczykiem to klasyka, prezentuję przepis na moją ulubioną wersję, mocno tuńczykową i mocno cebulową:). 


2 puszki tuńczyka w oleju
7 jajek
1 pęczek drobnego szczypiorku
1 cebula czerwona
2-3 łyżki majonezu
sól, pieprz 

1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki. 
2. Tuńczyka odsądzamy z oleju. Szczypiorek i cebulę drobno siekamy.
3. Wszystkie składniki mieszamy razem w misce. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP