Kiedy nie mamy ochoty na ser i wędliny pasty kanapkowe zawsze spieszą z pomocą:). Ta z jajkami i tuńczykiem to klasyka, prezentuję przepis na moją ulubioną wersję, mocno tuńczykową i mocno cebulową:).
2 puszki tuńczyka w oleju
7 jajek
1 pęczek drobnego szczypiorku
1 cebula czerwona
2-3 łyżki majonezu
sól, pieprz
1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki.
2. Tuńczyka odsądzamy z oleju. Szczypiorek i cebulę drobno siekamy.
3. Wszystkie składniki mieszamy razem w misce. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.