października 08, 2016

Roladki z chleba tostowego

Śniadanie doskonałe lub przekąska idealna:). Fantastycznie prezentuje się na imprezowym stole. Smakuje zwłaszcza podane na ciepło - wygląda jak mięsne roladki, dlatego można się nieźle zdziwić:). Jeśli zrezygnujemy z boczku, roladki będą chrupiące. 


8 kromek chleba tostowego
8 plastrów sera
8 plastrów boczku wędzonego
1 papryka
majonez
keczup

1. Każdą kromkę chleba tostowego rozwałkowujemy cienko za pomocą wałka. 
2. Smarujemy keczupem, majonezem, układamy ser i paprykę. Zwijamy w roladki, każdą z nich owijamy plastrem boczku. Spinamy wykałaczkami, które wyciągamy przed podaniem roladek.
3. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 10 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP