Kolejna odsłona kotletów mielonych. Są pieczone a w środku mają gniazdko z jajkiem sadzonym:). Cieszą oko i podniebienie, polecam jako odmianę dla tradycyjnych, smażonych kotletów. Ważne jest by dobrze je doprawić.
500g mięsa mielonego
1 małe jajko
1 cebula
1 czerstwa bułka
4 łyżki posiekanej natki pietruszki
po szczypcie: sól, pieprz, majeranek, czosnek granulowany, papryka słodka, papryka ostra
Dodatkowo:
6 jajek M
sól, pieprz, czosnek granulowany
1. Cebulę drobno siekamy, bułkę moczymy w wodzie i odciskamy.
2. Wszystkie składniki na kotlety zagniatamy i przyprawiamy. Formujemy duże kulki, które rozpłaszczamy na blaszce do pieczenia i robimy spore wgłębienia. Do każdego wgłębienia wbijamy po surowym jajku, posypujemy solą, pieprzem i czosnkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.