Ziemniaki z wody czy puree są smaczne, ale ileż można je jeść?:) Dlatego często sięgam po podobne przepisy, gdzie ziemniaki podane są w nieco innej formie. Obgotowane podpiekamy, co nadaje im wyjątkowego smaku i aromatu.
1 kg ziemniaków
1 kg ziemniaków
3 łyżki śmietany 12-18%
3 łyżki posiekanego koperku
50g startego, twardego sera, np. cheddar
sól, pieprz, czosnek granulowany
1. Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy do miękkości.
2. Ugotowane ziemniaki kroimy w plastry, mieszamy ze śmietaną, koperkiem i serem, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.