Dzisiejsza propozycja to nic innego jak pizza zamknięta w formie muffinek;). Pizzowe muffinki to świetna przekąska na ciepło lub na zimno do zabrania ze sobą na wynos. Smakują dobrze także na drugi dzień po przyrządzeniu.
Składniki suche:
Składniki suche:
2 i 1/2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki soli
1 łyżeczka ostrej papryki
2 łyżeczki ziół prowansalskich
Składniki mokre:
1/2 szklanki oleju
2 jajka L
1 szklanka mleka
Dodatki:
1 cebula
250g pieczarek
150g salami
150g żółtego sera
olej do smażenia
1. W osobnych miskach mieszamy ze sobą składniki mokre i suche.
2. Cebulę drobno siekamy, pieczarki kroimy w półplastry. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. Studzimy. Salami kroimy, ser ścieramy na dużych oczkach tarki.
3. Dodatki dodajemy do składników mokrych, mieszamy. Całość przelewamy do składników suchych, mieszamy tylko do połączenia składników.
4. Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.