września 27, 2016

Nuggetsy / filety w panierce z chipsów

Kolejna odsłona nuggetsów:). Niektórzy twierdzą nawet, że najlepsza z dotychczasowych. Nie musimy kombinować tu z przyprawami, bo nuggetsy przybierają smak chipsów, u mnie paprykowy:). Nie polecam ich smażyć a upiec, bo chipsy są już wystarczająco tłuste.


2 filety z kurczaka
300g chipsów paprykowych
200ml jogurtu naturalnego
1 jajko L
1 łyżeczka czosnku granulowanego
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki pieprzu

1. Filety z kurczaka kroimy na nieduże paski. Chipsy umieszczamy w worku foliowym i drobno kruszymy z pomocą wałka.
2. Jogurt mieszamy z jajkiem, czosnkiem, solą i pieprzem. Do powstałej marynaty przekładamy filety, zostawiamy w chłodnym miejscu na minimum 30 minut.
3. Filety obtaczamy w chipsach, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 20 minut. 




1 komentarz:

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP