Kolejna odsłona nuggetsów:). Niektórzy twierdzą nawet, że najlepsza z dotychczasowych. Nie musimy kombinować tu z przyprawami, bo nuggetsy przybierają smak chipsów, u mnie paprykowy:). Nie polecam ich smażyć a upiec, bo chipsy są już wystarczająco tłuste.
2 filety z kurczaka
300g chipsów paprykowych
200ml jogurtu naturalnego
1 jajko L
1 łyżeczka czosnku granulowanego
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki pieprzu
1. Filety z kurczaka kroimy na nieduże paski. Chipsy umieszczamy w worku foliowym i drobno kruszymy z pomocą wałka.
2. Jogurt mieszamy z jajkiem, czosnkiem, solą i pieprzem. Do powstałej marynaty przekładamy filety, zostawiamy w chłodnym miejscu na minimum 30 minut.
Takich jeszcze nie jadłam, chipsy ? czemu by nie ! Super!
OdpowiedzUsuń