września 15, 2016

Muffinki podwójnie krówkowe

Nie są to może miss wśród muffinek, bo nie zachwycają wyglądem i forma, ale musicie uwierzyć mi na słowo, że są pyszne:). Mocno słodkie i mocno krówkowe, wręcz rozpływają się w ustach a co najważniejsze - są banalne w przygotowaniu. Przepis na 12 babeczek.


2 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej
15 krówek
1/2 szklanki cukru
1 szklanka mleka
1/2 szklanki oleju
1 jajko L
1 puszka masy krówkowej, u mnie czekoladowa

1. W dwóch osobnych naczyniach łączymy ze sobą składniki suche (mąka, proszek do pieczenia, soda, cukier, posiekane drobno krówki) i mokre (mleko, olej, jajko). Składniki mokre przelewamy do składników suchych. Mieszamy tylko do połączenia mas.
2. Do foremek na muffinki wykładamy: łyżkę ciasta, łyżkę masy krówkowej, ponownie łyżkę ciasta. 
3. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP