września 03, 2016

Gulasz ze schabu i kiełbasy

Szykując się na długą jesień i zimę warto zbierać podobne przepisy na sycące i rozgrzewające dania:). Schab, kiełbasa, fasola a do tego aromatyczne i rozgrzewające przyprawy - wszystkiego dużo i treściwie. 


500g schabu
200g kiełbasy wieprzowej
1 puszka fasoli czerwonej 
1/2 puszki kukurydzy
1 puszka pomidorów
250g pieczarek
1 cebula
2 ząbki czosnku
sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra
olej 

1. Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojone w kostkę podobnej wielkości schab i kiełbasę. Przyprawiamy. 
2. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, pieczarki i czosnek. Dusimy do odparowania wody, po czym dodajemy fasolę, kukurydzę i pomidory.
3. Dusimy jeszcze 5 minut, dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawiamy. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP