września 02, 2016

Pasta jajeczna z żółtym serem

Myślę, że po przygotowaniu tej pasty już nigdy nie skuszę się na sklepowy gotowiec. Jest naprawdę smaczna i co ważne dobrze doprawiona. Polecam na śniadanie, na świeżym pieczywie smakuje najlepiej:).


6 jajek L
1/2 pęczka szczypiorku
3 łyżki majonezu
2 łyżeczki ostrej musztardy
2 łyżeczki chrzanu
50g sera typu cheddar
sól, pieprz

1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, wraz z serem ścieramy na dużych oczkach tarki. Szczypiorek siekamy.
2. Jajka mieszamy ze szczypiorkiem, musztardą, majonezem i chrzanem. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem chłodzimy.


2 komentarze:

  1. fajna odmiana od pasty z jajek, szczypiorku i majonezu :) Zapisuję do zrobienia!

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam takie pasty. Idealne urozmaicenie kolacji lub śniadania.

    OdpowiedzUsuń

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP