Miód i musztarda jako marynata do mięs to już klasyka:). Ja dodałam do tego jeszcze koperek i wyszło mi proste, smaczne i nieskomplikowane danie obiadowe.
1kg skrzydełek z kurczaka
1kg skrzydełek z kurczaka
1/2 pęczka koperku
4 łyżki ostrej musztardy
2 łyżeczki miodu
1/2 łyżeczki pieprzu
1 łyżeczka soli
3 ząbki czosnku
2 łyżki oleju
1. Mieszamy ze sobą miód, musztardę, pieprz, sól, przeciśnięty przez praskę czosnek, olej i posiekany koperek.
2.
Marynatę łączymy ze skrzydełkami, dokładnie mieszamy tak by pokryły
każdy fragment mięsa. Odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 1h.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.