czerwca 04, 2016

Szaszłyki gyros z polędwiczek

Szaszłyki w kolejnej odsłonie:) Mięso przekładane cebulą, bardzo treściwe, raczej cięższe niż lżejsze danie, takie typowo męskie. Świetne z grilla i moim zdaniem jeszcze lepsze z piekarnika - pieczone w rękawie są mięciutkie i delikatne. 


1/2 kg polędwiczek wieprzowych
3-4 nieduże cebule
przyprawa gyros
3 łyżki oleju

1. Polędwiczki kroimy w plastry. Dodajemy olej, przyprawę gyros i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny, najlepiej na całą noc.
2. Na patyczki do szaszłyków nawlekamy na przemian mięso i plastry cebuli. 
3. Szaszłyki grllujemy na grillu lub pieczemy w rękawie w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę.




3 komentarze:

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP