Szaszłyki w kolejnej odsłonie:) Mięso przekładane cebulą, bardzo treściwe, raczej cięższe niż lżejsze danie, takie typowo męskie. Świetne z grilla i moim zdaniem jeszcze lepsze z piekarnika - pieczone w rękawie są mięciutkie i delikatne.
1/2 kg polędwiczek wieprzowych
3-4 nieduże cebule
przyprawa gyros
3 łyżki oleju
1. Polędwiczki kroimy w plastry. Dodajemy olej, przyprawę gyros i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny, najlepiej na całą noc.
2. Na patyczki do szaszłyków nawlekamy na przemian mięso i plastry cebuli.
3. Szaszłyki grllujemy na grillu lub pieczemy w rękawie w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę.
mmmm wygląda pysznie
OdpowiedzUsuńwyglądają pysznie.. Czy piekarnik wcześniej nagrzewamy?
OdpowiedzUsuńTak:)
Usuń