Każdy lubi babeczki. ;-) Ja również a zwłaszcza od strony ich przygotowywania - są banalnie proste i szybkie. Suche składniki łączymy z mokrymi, dodajemy owoce i gotowe. Dziś babeczki z wykorzystaniem sezonowych owoców - czereśni.
2 i 1/2 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
Składniki mokre:
50ml oleju
2 jajka L
1 i 1/4 szklanki mleka
Dodatkowo:
2 szklanki czereśni
cukier puder
1. Składniki suche i mokre dokładnie mieszamy w osobnych miskach. Do składników suchych wlewamy mokre, mieszamy tylko do połączenia składników.
2. Z czereśni usuwamy pestki. Mieszamy z przygotowaną masą.
Uwielbiam muffinki! Te wyglądają dobrze
OdpowiedzUsuńSuper babeczki, porywam jedną do herbatki bo bardzo kuszą.
OdpowiedzUsuń