maja 15, 2016

Kaszanka z jajkiem i cebulą

Trudno mi przekonać się do kaszanki w jakiejkolwiek formie, ale ta bardzo mi smakuje, zwłaszcza położona na świeżej bułce. Zapraszam po przepis na to proste, zdecydowanie NIE dietetyczne danie. ;-) 


500g kaszanki
4 cebule
4 jajka
sól, pieprz
olej

1. Cebulę smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju. Podlewamy wodą, dusimy do miękkości.
2. Kaszankę obieramy ze skóry, kroimy w plastry, dodajemy do cebuli. Podsmażamy kilka minut.
3. Na patelnię wbijamy jajka, doprawiamy do smaku. Smażymy do momentu ścięcia jajek.



1 komentarz:

  1. Uwielbiam kaszankę, ale z jajkiem w takiej formie jeszcze nie jadłam. Wygląda zachęcająco :)

    OdpowiedzUsuń

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP