Sezon grillowy w pełni, proponuję coś innego niż kiełbasa, karkówka czy szaszłyki a mianowicie... parówki. :-) Ale nie byle jakie, bo owinięte boczkiem, nadziane korniszonem i serem. A jeśli nie przepadacie za grillowaniem - zróbcie je w piekarniku.
6 plasterków wędzonego boczku
3 plastry sera
2 ogórki konserwowe
keczup
keczup
1. Ser kroimy w podłużne, dość cienkie paski. Ogórki przekrawamy wzdłuż na pół, również kroimy w paski.
2. Każdą z parówek nacinamy wzdłuż. W środek wkładamy kawałki ogórka konserwowego i sera. Każdą parówkę owijamy plastrem wędzonego boczku.
3. Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180 stopni, przez około 15 minut lub grillujemy do zarumienienia. Podajemy polane keczupem, z grzankami.
Świetna przekąska na imprezę, grilla.
OdpowiedzUsuń