Nietypowe, kolorowe szaszłyki do przygotowania w piekarniku i na grillu. Najbardziej lubimy grillować właśnie polędwiczki wieprzowe, bo kurczak jest zbyt delikatny, łopatka/szynka z kolei za twarda.
400g polędwiczek wieprzowych
400g polędwiczek wieprzowych
2 małe cukinie
2 czerwone papryki
2 cebule
sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, bazylia
1 łyżka oleju
1.
Polędwiczki myjemy, oczyszczamy z błonek, kroimy na kawałki o
szerokości 3cm. Mieszamy je w przyprawach i oleju. Odstawiamy w chłodne
miejsce na minimum 2 godziny. Cebulę obieramy, wraz z cuknią kroimy w plastry. Paprykę kroimy w kawałki.
2. Na patyki do szaszłyków nadziewamy polędwiczki, cukinię, paprykę i cebulę w dowolnej kolejności.
3. Całość smarujemy z każdej strony olejem i posypujemy przyprawami.
4.
Szaszłyki grillujemy do
zarumienienia. Możemy również
upiec je w piekarniku (w 180 stopniach, przez 40 minut).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.