kwietnia 03, 2016

Owoce zapiekane pod kruszonką

O rety, jakie to było pyszne! Z ciast najchętniej zjadam kruszonkę a mój dzisiejszy twór to właściwie sama kruszonka + owoce. Myślę już o chwili kiedy będę mogła zrobić sobie ten przysmak ponownie, myślę o lecie, kiedy to owoców do zapiekania będzie pod dostatkiem i nie trzeba będzie korzystać z mrożonek... :-) I wiecie co? Nie mogę się doczekać!


150g zimnego masła
200g mąki pszennej
50g cukru 
2 jabłka
200g malin (mogą być mrożone)

1. Masło kroimy na kawałki, przekładamy do miski i wraz z mąką i cukrem zagniatamy na ciasto. Ciasto rozcieramy w dłoniach tworząc kruszonkę.
2. Jabłka ścieramy na dużych oczkach tarki, przekładamy do foremek wraz z malinami. Posypujemy obficie kruszonką. 
3. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 35 minut.




5 komentarzy:

  1. bardzooo lubię ;) ale mi apetytu zrobiłaś

    OdpowiedzUsuń
  2. To musi być przepyszne i chyba zrobię to jutro na deser mojemu narzeczonemu;]

    OdpowiedzUsuń
  3. świetne przepisy to jedno..., a drugie to super estetyczne i profesjonalne zdjęcia :) Jestem pełna uznania :)

    Pozdrawiam
    Zapraszam do mnie: http://karolinakuchmaci.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  4. Dlaczego u mnie kruszonka się zapadła na owoce :(

    OdpowiedzUsuń

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP