marca 08, 2016

Jajka z pastą groszkową

Jajka pasują do groszku doskonale. Ważne tylko by groszek dobrze przyprawić a doznania smakowe na pewno spełnią oczekiwania. :-) Jajka w tej formie robi się w kilka chwil, warunkiem jest jedynie posiadanie blendera. 

4 jajka
1 puszka zielonego groszku
1 łyżka majonezu
sól, pieprz
1 łyżka posiekanego szczypiorku

1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, przekrawamy na pół.
2. Groszek odsączamy, kilka sztuk odkładamy do dekoracji, pozostałe miksujemy wraz z żółtkami, majonezem, solą i pieprzem. 
3. Tak przygotowaną pastą napełniamy białka. Dekorujemy groszkiem i szczypiorkiem.



1 komentarz:

  1. Z takim dodatkiem jeszcze nie robiłam, ładnie wyglądają.

    OdpowiedzUsuń

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP