Curry jest na tyle specyficzną przyprawą, że nie odpowiada każdemu. Ja ją lubię, choć w umiarkowanej ilości, dlatego do potraw dodaję najwyżej szczyptę curry. :-) Dzisiejsza propozycja to jajka curry. Wyraziste, aromatyczne i dość ciekawe w smaku, bo ta przyprawa jest ostatnią rzeczą, która mogłaby kojarzyć mi się z jajkami. ;-) Dla przełamania smaku dodałam również surową, czerwoną paprykę, Polecam spróbować.
1/2 czerwonej papryki
1/2 łyżeczki curry
1 łyżeczka majonezu
1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
sól, pieprz
1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, przekrawamy na pół, wyciągamy żółtka, białka odkładamy.
2. Miksujemy paprykę, żółtka, majonez, sól, pieprz i curry.
3. Tak przygotowaną pastę wykładamy na białka. Ozdabiamy czerwoną papryką i posiekanym szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.