lutego 22, 2016

Zawijaski z serem i szynką z ciasta francuskiego

Zawijaski z ciasta francuskiego przygotowuję dość często, przede wszystkim dlatego, że są szybkie i banalne w wykonaniu a do tego bardzo smaczne. :-) Ser i wędliny mocno się przypiekają, co daje fantastyczny zapach i smak. Polecam nie tylko na imprezy, bo warzywnych zup pasują doskonale.


1 arkusz ciasta francuskiego
150g sera w plastrach
150g szynki konserwowej
3 łyżki koncentratu pomidorowego
czosnek granulowany, zioła prowansalskie

1. Ciasto francuskie rozwijamy, smarujemy koncentratem, posypujemy czosnkiem i ziołami prowansalskimi. 
2. Na ciasto rozkładamy ser, na to szynkę. Ciasno zwijamy w rulon od dłuższej strony. 
3. Kroimy na wąskie kawałki, układamy na płasko na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w sporych odległościach od siebie. Pieczemy przez około 15 minut w temperaturze 220 stopni.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP