lutego 06, 2016

Pieczony filet z kurczaka na kanapki

Sklepowa szynka może z czasem się znudzić. Wtedy jako alternatywa przychodzi domowa wędlina. W tym przypadku zrobiłam ją z fileta. Z mnóstwem przypraw, soczysta i aromatyczna, bo pieczona w rękawie nie ma szans wyschnąć. Smacznie a co najważniejsze - zdrowo, bez chemicznych dodatków.


2 filety z kurczaka
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka ostrej papryki
1 łyżeczka wędzonej papryki
szczypta pieprzu
1/2 łyżeczki soli
1 łyżka oleju

1, Filety myjemy, przekładamy do miski. Mieszamy ze sobą olej i przyprawy, nacieramy nimi filety.
2. Filety przekładamy do rękawa, pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 35 minut. 



5 komentarzy:

  1. Bardzo dobre również jako dodatek mięsny do obiadu. Dziękuję :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Taką marynatę robię również do udek, tylko piekę je ok. 60 min i wychodzą przepyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. A jak nie dostane tej wędzonej papryki

    OdpowiedzUsuń

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP