Sklepowa szynka może z czasem się znudzić. Wtedy jako alternatywa przychodzi domowa wędlina. W tym przypadku zrobiłam ją z fileta. Z mnóstwem przypraw, soczysta i aromatyczna, bo pieczona w rękawie nie ma szans wyschnąć. Smacznie a co najważniejsze - zdrowo, bez chemicznych dodatków.
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka ostrej papryki
1 łyżeczka wędzonej papryki
szczypta pieprzu
1/2 łyżeczki soli
1 łyżka oleju
1, Filety myjemy, przekładamy do miski. Mieszamy ze sobą olej i przyprawy, nacieramy nimi filety.
ale piękna skórka:)
OdpowiedzUsuńBardzo dobre również jako dodatek mięsny do obiadu. Dziękuję :)
OdpowiedzUsuńSuper!
OdpowiedzUsuńTaką marynatę robię również do udek, tylko piekę je ok. 60 min i wychodzą przepyszne :)
OdpowiedzUsuńA jak nie dostane tej wędzonej papryki
OdpowiedzUsuń