lutego 18, 2016

Kurczak w marynacie miodowo-musztardowej

Tak przygotowanego kurczaka bardzo często przygotowujemy na obiad, zwłaszcza wtedy kiedy nie mamy czasu na realizację bardziej skomplikowanych przepisów. Jest naprawdę pyszny, a przy tym tak banalny do zrobienia. A co najważniejsze - nie wymaga dużo zaangażowania. ;-)


2 duże filety z kurczaka
1 mały kubek jogurtu naturalnego
1-2 łyżki miodu
3 duże ząbki czosnku
2-3 lyżki musztardy (średnio ostrej)
sól
pieprz
papryka ostra
papryka słodka
2 łyżki oleju
olej

1. Filety z kurczaka myjemy i kroimy w kostkę. Wrzucamy je do miski a następnie dodajemy wszystkie składniki (czosnek należy przecisnąć przez praskę). Wszystko razem mieszamy i odstawiamy do lodówki na 1-2 h.
2. Kurczaka wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy 10-15 minut.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP