stycznia 26, 2016

Surówka marchewkowo-serowa

Bardzo lubimy twarde, wyraziste w smaku sery długodojrzewające i bardzo często tarkujemy je do przygotowywanych potraw lub po prostu na kanapki. Tym razem dodałam ser do surówki marchewkowej a efekt jest zaskakująco smaczny. :-) Czas powiedzieć stanowcze "nie" nudnym surówkom. ;-)

4 marchewki
1 por
50g długodojrzewającego sera
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 łyżka jogurtu naturalnego
1 łyżeczka musztardy
3 łyżki soku z cytryny
sól, pieprz

1. Marchewkę i ser ścieramy na małych oczkach tarki. Por kroimy w półplastry.
2. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą w misce. Odstawiamy do lodówki na minimum 30 minut.



2 komentarze:

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP