stycznia 11, 2016

Łosoś pieczony z serem

Łosoś pod serową kołderką tak nas zachwycił, że powtarzaliśmy go nie raz, nie dwa... ;-) By danie było smaczne konieczny jest tu twardy, długodojrzewający ser, którego smak jest na tyle wyrazisty by dorównać smakowi ryby. Klasyczne połączenia są najlepsze, w tym przypadku wystarczą zaledwie dwa składniki by powstał smaczny posiłek.


2 filety z łososia
100g twardego sera długodojrzewającego
sól, pieprz 

1. Filety z łososia nacieramy solą i pieprzem. Odstawiamy na minimum 20 minut.
2. Ser ścieramy na małych oczkach tarki. Posypujemy nim obficie filety.
3. Zapiekamy w temperaturze 200 stopni przez około 15-20 minut.





2 komentarze:

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP