Ta sałatka jest bardzo znana, my ją uwielbiamy. :-) Kiedy znudzi się już w formie sałatki zmieniamy jej zastosowanie na pastę do chleba. Mielimy w blenderze na gładką masę albo po prostu mieszamy i wykładamy na pieczywo. Układane kolejno warstwy dodają całości atrakcyjności i oryginalnego wyglądu.
1 mała cebula
1/2 puszki kukurydzy
3 ogórki kiszone
100g żółtego sera
3 łyżki majonezu
3 jajka
1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek, oddzielamy białka od żółtek i osobno kroimy w drobną kostkę.
2. Tuńczyka i kukurydzę odcedzamy z zalewy, cebulę drobno siekamy, ogórki kroimy w kostkę, ser ścieramy na dużych oczkach tarki.
Bardzo lubię takie warstwowe sałatki. Cieszą i podniebienie i oko ;)
OdpowiedzUsuń