grudnia 29, 2015

Spaghetti z pieczarkami

Przedstawiam nieco inną wersję spaghetti. Bardziej gęste niż tradycyjny sos, z dodatkiem pieczarek. Niezmienny pozostał fakt, że najlepej smakuje z makaronem, posypane obficie żółtym serem, koniecznie o ostrym smaku. :-)


500g mięsa mielonego
300g pieczarek
2 cebule
200 ml przecieru pomidorowego
3 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka oregano
sól, pieprz
olej
ser do posypania

1. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy obsypane przyprawami mięso, smażymy do zarumienienia. Pieczarki kroimy w półplastry, smażymy wraz z mięsem i cebulą do odparowania wody. 
2. Dodajemy przecier pomidorowy, koncentrat. Gotujemy jeszcze około 10 minut.
3. Podajemy z makaronem.




1 komentarz:

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP