Przedstawiam nieco inną wersję spaghetti. Bardziej gęste niż tradycyjny sos, z dodatkiem pieczarek. Niezmienny pozostał fakt, że najlepej smakuje z makaronem, posypane obficie żółtym serem, koniecznie o ostrym smaku. :-)
300g pieczarek
2 cebule
200 ml przecieru pomidorowego
3 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka oregano
sól, pieprz
olej
ser do posypania
1. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy obsypane przyprawami mięso, smażymy do zarumienienia. Pieczarki kroimy w półplastry, smażymy wraz z mięsem i cebulą do odparowania wody.
2. Dodajemy przecier pomidorowy, koncentrat. Gotujemy jeszcze około 10 minut.
3. Podajemy z makaronem.
Pyszne danie :)
OdpowiedzUsuń