Przepyszna babka kokosowa oprószona cukrem pudrem przypominającym bożonarodzeniowy śnieg. :-) Puszysta i lekka jak piórko, długo zachowuje świeżość. Kokosowy posmak jest delikatny, ale wyczuwalny. Jakoś tak pasuje mi do świątecznego klimatu, lubię kiedy Boże Narodzenie pachnie kokosem. ;-)
3/4 szklanki cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
4 jajka
1 szklanka mleka
2 szklanki mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka wiórków kokosowych
cukier puder do dekoracji
1. Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy kolejno: jajka, mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko i wiórki kokosowe. Miksujemy do połączenia składników.
2. Masę przelewamy do natłuszczonej formy, pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę.
Świetna kokosanka, wygląda idealnie :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajna babeczka :-)
OdpowiedzUsuńLubię bardzo kokosowe wypieki :)
OdpowiedzUsuń