listopada 04, 2015

Kabanosy z serem w cieście francuskim

Prosty pomysł na ciepłą kolację lub imprezową przekąskę. Smakują dobrze na ciepło i na zimno. Nie są trudne w wykonaniu ani pracochłonne. Czego chcieć więcej od przekąski? :-) Polecam, polecam i jeszcze raz polecam!



1 opakowanie ciasta francuskiego
5 długich, grubych kabanosów
10 plasterków sera
jajko
5 łyżek sezamu

1. Kabanosy kroimy na pół, ciasto francuskie na średniej grubości plastry. 
2. Każdy kawałek kabanosa owijamy plastrem sera i oplatamy ciastem francuskim (zaczynając od jednego końca, kończąc na drugim).
3. Ciasto francuskie smarujemy jajkiem i posypujemy sezamem.
4. Pieczemy w temperaturze 220 stopni, przez około 20 minut. 




3 komentarze:

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP