października 31, 2015

Szpinakowe spaghetti

Szpinakowe spaghetti to miła odmiana od tradycyjnej wersji. Nie dość, że smaczne to jeszcze tanie i błyskawiczne w przygotowaniu. Szpinak jest intensywnie wyczuwalny, nie jest więc nic nie znaczącym dodatkiem. Potrawę koniecznie należy posypać dużą ilością sera żółtego i sera feta, smakuje wtedy doskonale! :-)


500g mięsa mielonego
400g mrożonego szpinaku
2 cebule
2 ząbki czosnku
200ml śmietanki 12%
100g sera feta
50g żółtego sera
sól, pieprz
olej

1. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy mięso mielone, smażymy do zarumienienia.
2. Szpinak rozmrażamy, dodajemy do smażenia wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Kiedy woda wyparuje dodajemy rozgnieciony ser feta i starty na tarce żółty ser. Wlewamy śmietankę. Dusimy aż całość zgęstnieje. 
3. Podajemy z makaronem spaghetti, przed podaniem dekorujemy pokruszonym serem feta i startym na tarce żółtym serem. 



1 komentarz:

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP