Szpinakowe spaghetti to miła odmiana od tradycyjnej wersji. Nie dość, że smaczne to jeszcze tanie i błyskawiczne w przygotowaniu. Szpinak jest intensywnie wyczuwalny, nie jest więc nic nie znaczącym dodatkiem. Potrawę koniecznie należy posypać dużą ilością sera żółtego i sera feta, smakuje wtedy doskonale! :-)
400g mrożonego szpinaku
2 cebule
2 ząbki czosnku
200ml śmietanki 12%
100g sera feta
50g żółtego sera
sól, pieprz
olej
1. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy mięso mielone, smażymy do zarumienienia.
2. Szpinak rozmrażamy, dodajemy do smażenia wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Kiedy woda wyparuje dodajemy rozgnieciony ser feta i starty na tarce żółty ser. Wlewamy śmietankę. Dusimy aż całość zgęstnieje.
Pyszne danie :-)
OdpowiedzUsuń