października 28, 2015

Śledzie z ogórkami i suszonymi pomidorami

Siła tkwi w prostocie, połączenie smaków: śledzia, ogórków i suszonych pomidorów okazało się strzałem w dziesiątkę. Nie ma tu wyszukanych składników, ale śledzik nie potrzebuje wymyślnych towarzyszy. ;-) Polecam na przekąskę.


500g filetów śledziowych
10 pomidorów suszonych z zalewy olejowej
5 dużych ogórków kiszonych
1/2 pęczka szczypiorku

1. Śledzie moczymy w wodzie przez minimum 1 godzinę. Kroimy w kwadraty.
2. Ogórki i pomidory kroimy w drobną kostkę. Mieszamy ze śledziami.
3. Śledzie układamy na talerzu, posypujemy posiekanym szczypiorkiem.



2 komentarze:

  1. Śledzie uwielbiamy a z tymi dodatkami i wyglądają pięknie i smakują pysznie:)

    OdpowiedzUsuń

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP