września 15, 2015

Surówka z kalarepki

Jest to prawda powszechnie wiadoma, że najprostsze rozwiązania kulinarne okazują się strzałem w dziesiątkę. Ta surówka nie wymaga zbyt wiele uwagi a jest pyszna. Wyrazisty smak kalarepki został przełamany delikatnym smakiem koperku i śmietany. Żadnych innych dodatków nie potrzeba! Surówka jest świetna jako dodatek do dań mięsnych i rybnych. Korzystajmy z sezonu na kalarepkę, bo jest bliski końca. :-)



2 kalarepki
2 łyżki posiekanego koperku
3 łyżki kwaśnej śmietany
sól, pieprz

1. Kalarepkę obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki.
2. Dodajemy posiekany koperek, śmietanę, sól i pieprz.
3. Mieszamy i chłodzimy przed podaniem. 




3 komentarze:

  1. Bardzo lubię kalarepkę. Fajna suróweczka :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mam w lodówce kalarepkę i właśnie się zastanawiałam jak tu ją szybko wykorzystać - będzie suróweczka :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Takiej jeszcze nie jadlam, za to lubie salatke na bazie selera konserwowego :)

    OdpowiedzUsuń

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP