Jest to prawda powszechnie wiadoma, że najprostsze rozwiązania kulinarne okazują się strzałem w dziesiątkę. Ta surówka nie wymaga zbyt wiele uwagi a jest pyszna. Wyrazisty smak kalarepki został przełamany delikatnym smakiem koperku i śmietany. Żadnych innych dodatków nie potrzeba! Surówka jest świetna jako dodatek do dań mięsnych i rybnych. Korzystajmy z sezonu na kalarepkę, bo jest bliski końca. :-)
2 kalarepki
2 łyżki posiekanego koperku
3 łyżki kwaśnej śmietany
sól, pieprz
1. Kalarepkę obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki.
2. Dodajemy posiekany koperek, śmietanę, sól i pieprz.
Bardzo lubię kalarepkę. Fajna suróweczka :-)
OdpowiedzUsuńMam w lodówce kalarepkę i właśnie się zastanawiałam jak tu ją szybko wykorzystać - będzie suróweczka :)
OdpowiedzUsuńTakiej jeszcze nie jadlam, za to lubie salatke na bazie selera konserwowego :)
OdpowiedzUsuń