czerwca 02, 2015

Chrzan z jabłkiem

Oto moja druga propozycja na chrzan. Wspominałam już, że nie jestem twardzielem i bez dodatków jest dla mnie zbyt ostry. :-) Jabłko dodaje mu delikatności, ostry smak chrzanu równoważony jest przez słodko-kwaśne jabłko. Polecam domową produkcję chrzanu, bez sztucznych dodatków, bez "E" w składzie. Kiedy zrobimy go sami wiemy co jemy a na dodatek jemy smacznie. I gwarantuję, że z pomocą blendera nie zajmie nam to więcej niż 15 minut.


100g chrzanu
1 średniej wielkości jabłko
2 łyżki śmietany
sól

1. Korzenie chrzanu obieramy, ścieramy na tarce (drobne oczka) lub miksujemy w blenderze.
2. Jabłko ścieramy na małych oczkach tarki.
3. Chrzan i jabłko łączymy ze śmietaną. Solimy. Odstawiamy do lodówki na minimum kilka godzin.



4 komentarze:

  1. Chrzan to jadłam tylko w ćwikle, a Twoj pomysł bardzo mi się podoba ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Takiego połączenia jeszcze nie próbowałem

    OdpowiedzUsuń

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP