Najprostsze dania to najsmaczniejsze dania, wie o tym każdy gotujący. :-) Taka właśnie jest dzisiejsza propozycja. Czy jest tu ktoś, kto nie kocha śmietanowych sosów? Ja raz na jakiś czas muszę sobie taki zaserwować i to właśnie ze śmietanką 30%. Z brązowym ryżem smakował pysznie.
200ml śmietanki 30%
6 dużych pieczarek
3/4 łyżki białej gorczycy, u mnie od Przyprawy Świata Gdynia
papryka słodka, papryka ostra
3 gałązki natki pietruszki
sól, pieprz
olej
1. Filety kroimy w kostkę, posypujemy szczyptą: soli, pieprzu, papryki słodkiej i papryki ostrej. Dodajemy również gorczycę. Podsmażamy do zarumienienia na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju.
2. Pieczarki kroimy w plastry, dodajemy na patelnię. Dusimy do momentu wyparowania wody.
3. Na patelnię wlewamy śmietankę. Trzymamy na ogniu aż sos zgęstnieje.
Proste i pomysłowe :) Lubię dodatek musztardy francuskiej do mięsa
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawe danie :-) musztardy fajnie się komponują z mięsem :-)
OdpowiedzUsuń