marca 31, 2015

Schab z zasmażanymi warzywami

Do schabu, który bardzo lubimy dodałam zasmażane warzywa od Orzech, które również bardzo polubiliśmy a jedliśmy je po raz pierwszy. I muszę zaznaczyć, że na pewno nie ostatni. ;-) Zasmażane warzywa (marchew z selerem) są bardzo smaczne, proporcje marchwi i selera dobrze dobrane. Nie trzeba ich doprawiać, bo i tym zajął się Orzech. :-) Dodatkowo mają dobry skład - bez chemii. Oto świetny przepis na dni, kiedy brak czasu, chęci, motywacji na długie gotowanie. 


400g schabu
zasmażane warzywa od Orzech, 690g
sól, pieprz
olej

1. Schab kroimy w małą kostkę. Posypujemy solą i pieprzem. Podsmażamy do zarumienienia. 
2. Schab zalewamy 1/2 szklanki wody i dusimy przez około 30 minut, do momentu aż schab zmięknie. Jeśli woda przed tym czasem wyparuje, uzupełniamy ją.
3. Dodajemy zasmażane warzywa. Mieszamy. Trzymamy na ogniu jeszcze chwilę. Podajemy np. z ziemniakami.




4 komentarze:

  1. Super danie :-) coś innego niż zwykły kawałek mięsa :-) pychotka :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetne danie! Te warzywka zasmażane też polecam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jaki smakowity, domowy obiad! Właśnie wróciłam z pracy, głodna jak wilk i z chęcią wciągnęłabym taką porcję :)

    OdpowiedzUsuń

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP