I znowu kasza jaglana w roli głównej. :-) Bardzo pasuje do meksykańskich smaków i szczerze polecam ją w takim wydaniu. Dodatkowo jest to pomysł na szybki obiad, produkty z puszki nie wymagają długiej obróbki termicznej.
200g kaszy jaglanej
2 filety z kurczaka
2 duże czerwone cebule
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka kukurydzy
4 średniej wielkości pomidory lub puszka pomidorów krojonych
5 łyżeczek koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka czerwonej papryki
1 łyżeczka suszonego oregano
1/2 łyżeczki czosnku
1 łyżeczka chilli
sól, olej
1. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu.
2. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy do momentu aż się zeszkli. Mięso kroimy, obsypujemy solą, papryką słodką, papryka chilli, oregano i czosnkiem, przekładamy na patelnię. Smażymy do zarumienienia.
3. Dodajemy odcedzoną fasolę i kukurydzę oraz pomidory (w przypadku świeżych obrane i pokrojone). Podsmażamy kilka minut. Dodajemy ugotowaną kaszę, koncentrat. Podsmażamy jeszcze 2-3 minuty.
Bardzo ciekawe i pyszna propozycja :) Super
OdpowiedzUsuńNie lubię takich mieszanek :-).
OdpowiedzUsuńsmakowita kasza, super ; )
OdpowiedzUsuńPyszna porcja! Mi zdarza się robić leczo z kaszą jaglaną, ale o Meksyku nie pomyślałam1
OdpowiedzUsuńSuper propozycja. Bardzo lubię różnego rodzaju kasze :-)
OdpowiedzUsuńte smaki i zdjęcia przemawiają do mnie! Tak się cieszę, że kasze zyskują co raz więcej wielbicieli i przepisów na ich przyrządzanie;)
OdpowiedzUsuńOj danie boskie ;)
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie :D
OdpowiedzUsuńNo i mało z tym roboty, super ;)
http://sweet-crocodile.blogspot.com/
Ryż w podobnej wersji próbowałam, ale kaszy nigdy, bardzo ciekawy pomysł:)
OdpowiedzUsuńBardzo fajna propozycja, zwłaszcza dla wielbicieli kaszy :)
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie,różnie próbowałam kasze , ale w takiej odsłonie jeszcze nigdy! ;)
OdpowiedzUsuń