stycznia 28, 2015

Surówka z marchewki i jabłka

Tę surówkę zna chyba każdy i nie trzeba jej specjalnie reklamować. :-)  Ja na długo o niej zapomniałam a od niedawna robię bardzo często. Doskonale pasuje jako dodatek do mięsnych dań. Śmietanę zastąpiłam jogurtem naturalnym i tak powstała lżejsza wersja, którą bardzo polecam.


2 duże marchewki
1 średniej wielkości jabłko
2-3 łyżki jogurtu naturalnego
sok z cytryny
sól, pieprz

1. Marchewki ścieramy na średnich oczkach tarki. Jabłko ścieramy na dużych oczkach.
2. W misce łączymy wszystkie składniki, wyciskamy trochę soku z cytryny.
3. Przyprawiamy do smaku. Mieszamy.

11 komentarzy:

  1. Smak dzieciństwa :) Też o niej zapomniałam, ale w sumie trzeba sobie przypomnieć. Łatwa, tania i smaczna :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszna i zdrowa i dawno jej nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ulubiona surówka mojego syna, najlepiej w wykonaniu mojego męża :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Odchudzona wersja bardzo mi odpowiada .Pyszne wygląda

    OdpowiedzUsuń
  5. Pychota :) Zdecydowanie smak dzieciństwa u mnie w domu regularnie odtwarzany dla moich pociech :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam surówkę z marchewki i jabłka i to chyba moja ulubiona :) Do tych 2 składników dodaję jedynie sok z cytryny lub limonki i pestki słonecznika i wychodzi przepysznie :) Twoja wygląda bardzo smakowicie. Ja z jogurtem chyba jeszcze nigdy jej nie jadłam...

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam surówkę z marchewki i jabłka i to chyba moja ulubiona :) Do tych 2 składników dodaję jedynie sok z cytryny lub limonki i pestki słonecznika i wychodzi przepysznie :) Twoja wygląda bardzo smakowicie. Ja z jogurtem chyba jeszcze nigdy jej nie jadłam...

    OdpowiedzUsuń

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP