Kiedy nawiązałam współpracę z Przyprawy Świata Gdynia, mogłam wybrać sobie dowolne przyprawy. Postawiłam głównie na nowości, z którymi nigdy wcześniej nie miałam do czynienia i nie żałuję. :-) W tej potrawie użyłam czubrycy zielonej, bałkańskiej przyprawy o intensywnym, ale nie męczącym ziołowym aromacie. Nadała pulpetom wyjątkowego smaku. Inspirację znalazłam tutaj: KLIK, choć właściwie prawie wszystko zmieniłam. :-)
Przypominam również o trwającym konkursie! Szczegóły tutaj: http://szefowa-kuchni.blogspot.com/2015/01/konkurs-wygraj-zestaw-wybranych-przez.html
Przypominam również o trwającym konkursie! Szczegóły tutaj: http://szefowa-kuchni.blogspot.com/2015/01/konkurs-wygraj-zestaw-wybranych-przez.html
500g mięsa mielonego
1 jajko
bułka tarta
czubryca zielona z Przyprawy Świata Gdynia
1/3 kostki sera feta
1. Mięso mielone mieszamy z jajkiem, bułką tartą i czubrycą.
2. Ser feta kroimy na kawałki wielkości orzecha ziemnego.
3. Mięso mielone formujemy w kulki wielkości orzecha włoskiego, w środku umieszczając po kawałku sera.
4. Wykładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
5. Pieczemy w temperaturze 200 stopni, przez około 15 minut.
Pomysł na ciekawą odmianę pulpetów.Pozdrawiamy:)
OdpowiedzUsuńPomysł świetny! Pulpety z kawałkiem fety, do tego pieczone..pycha :)
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo smakowicie :) Lubię takie eksperymenty.
OdpowiedzUsuńporywam kilka na obiad;) Wyglądają tak, że aż chce się jeść!
OdpowiedzUsuńmoje smaki - pycha !
OdpowiedzUsuńmoje smaki - pycha !
OdpowiedzUsuńBardzo lubię pulpeciki z fetą, pyszności:)
OdpowiedzUsuńJa dziś zapiekałam takie a serem korycińskim :)
OdpowiedzUsuńTeż zapraszam na konkurs do siebie
Pychotka :)
OdpowiedzUsuńŚwietne pulpeciki. Z pewnością smakują rewelacyjnie :-) fajny pomysł :-)
OdpowiedzUsuń