grudnia 16, 2014

Filety z kurczaka zapiekane z pieczarkami, porem i serem

Ta potrawa to dobry pomysł na szybki i niewymagający dużej uwagi obiad. Mięso po upieczeniu jest miękkie i soczyste. Możemy wybrać czym przyprawimy filet, niekoniecznie musi być to gotowa mieszanka jak u mnie. Było pysznie! :-) Inspiracja pochodzi stąd: KLIK


2 filety z kurczaka
200g pieczarek
por (biała część)
1/2 kostki rosołowej
1 szklanka gorącej wody
100g startego żółtego sera
przyprawa do kurczaka
olej

1. Filety kroimy wzdłuż, obsypujemy przyprawą do kurczaka i układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem. 


2. Pieczarki i por kroimy na cienkie plasterki, układamy najpierw pieczarki, później por. Całość posypujemy startym żółtym serem. Połowę kostki rosołowej rozpuszczamy w szklance gorącej wody, wlewamy do naczynia żaroodpornego.


3. Całość zapiekamy przez 30-35 minut w temperaturze 200 stopni. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

13 komentarzy:

  1. fajna propozycja na obiad! Pysznie się prezentują!

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny filet z kurczaka. Wygląda bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wykorzystałaś moje ulubione produkty, pyszny miałaś obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Szybkie i bardzo ciekawe danie. Chyba już czujemy smak.
    Nawet wiemy, z czym to podamy :)

    OdpowiedzUsuń
  5. ale apetycznie wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Pysznie wygląda. Ciekawy pomysł na obiad

    OdpowiedzUsuń
  7. Nasza babcia robi podobne i są przepyszne. Zawsze robi je na każde święta bo rodzina się dopomina, tak wszystkim smakują :D

    OdpowiedzUsuń
  8. super, bardzo podoba mi się połączenie smaków. Przepis zapisuję do wykorzystania :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Połączenie jakiego jeszcze nie próbowałem, jestem ciekawy połączenia pora i pieczarki :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Faktycznie, Twoja wersja równie apetyczna, choć z innymi dodatkami :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Świetna propozycja na obiad. Apetycznie to wygląda.

    OdpowiedzUsuń

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP