Polędwiczki to na tyle smaczne mięso, że nie wymaga specjalnych udziwnień. W jej przypadku proste smaki sprawdzają się najlepiej:). Sos musztardowy doskonale do niej pasuje.
500g polędwiczki wieprzowej
250ml śmietanki 12%
3 łyżki musztardy
sól, pieprz
olej
1. Mięso kroimy na plastry o grubości 1,5-2cm, delikatnie rozbijamy dłonią. Posypujemy solą i pieprzem.
2. Na patelnię wylewamy 2 łyżki oleju, mocno rozgrzewamy. Układamy polędwiczki, smażymy po 3 minuty z każde strony.
3. Musztardę mieszamy ze śmietanką, przyprawiamy solą i pieprzem. Wlewamy na patelnię, dusimy jeszcze chwilę do momentu aż sos zgęstnieje.
sos musztardowy,obiad,sos śmietanowy,polędwiczka wieprzowa,polędwiczki,mięso,musztarda,dania obiadowe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.