września 06, 2020

Ziemniaki w mundurkach z masłem i czosnkowym twarożkiem

Te ziemniaki mogą być samodzielnym daniem lub dla mięsożerców - dodatkiem do dania głównego:). 


6 średniej wielkości ziemniaków
300g półtłustego twarogu
200g śmietany 18%
3 ząbki czosnku
1 pęczek koperku 
sól, pieprz 
3 łyżki masła

1. Ziemniaki myjemy, gotujemy w mundurkach do miękkości, przez około 40 minut. 
2. W międzyczasie przygotowujemy twarożek: czosnek przeciskamy przez praskę, koperek siekamy, łączymy z twarogiem i śmietaną, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.
3. Gorące ziemniaki przekrawamy wzdłuż na pół, na każdy kawałek układamy plaster masła i 2 łyżki twarogu. Dekorujemy posiekanym koperkiem. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP