Te ziemniaki mogą być samodzielnym daniem lub dla mięsożerców - dodatkiem do dania głównego:).
6 średniej wielkości ziemniaków
300g półtłustego twarogu
200g śmietany 18%
3 ząbki czosnku
1 pęczek koperku
sól, pieprz
3 łyżki masła
300g półtłustego twarogu
200g śmietany 18%
3 ząbki czosnku
1 pęczek koperku
sól, pieprz
3 łyżki masła
1. Ziemniaki myjemy, gotujemy w mundurkach do miękkości, przez około 40 minut.
2. W międzyczasie przygotowujemy twarożek: czosnek przeciskamy przez praskę, koperek siekamy, łączymy z twarogiem i śmietaną, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.
3. Gorące ziemniaki przekrawamy wzdłuż na pół, na każdy kawałek układamy plaster masła i 2 łyżki twarogu. Dekorujemy posiekanym koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.