Jedna z najłatwiejszych do zrobienia przekąsek imprezowych, która zawsze cieszy się wśród gości dużą popularnością. Smakuje dobrze na zimno i na ciepło.
4 tortille pszenne
2 filety z kurczaka
gotowy dip serowy
250g pieczarek
200g tartego sera
sól, pieprz, czosnek granulowany, czosnek niedźwiedzi
olej do smażenia
1. Filety kroimy w paski, umieszczamy w misce, posypujemy solą i przyprawami, dokładnie mieszamy. Smażymy na niewielkiej ilości oleju do zarumienienia.
2. Wszystkie tortille smarujemy dipem serowym. Na dwóch wykładamy kurczaka z pieczarkami. Przykrywamy pozostałymi plackami.
3. Tortille zapiekamy w piekarniku przez około 10 minut. Kroimy na 8 części.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.