kwietnia 04, 2020

Placki z jabłkami i płatkami owsianymi - fit, dietetyczne

Szybkie i pełnowartościowe śniadanie. Smakują dobrze również na zimno, możemy je zabrać na wynos. Jabłka nadają słodkości, możemy więc pominąć cukier w przepisie.



3 duże jabłka
80g płatków owsianych błyskawicznych
2 jajka
50g mąki, u mnie owsiana
1 łyżka cukru (można pominąć)
1 łyżeczka cynamonu

1. Jabłka obieramy, ścieramy na tarce. Mieszamy dokładnie z płatkami owsianymi, jajkami, mąką, cukrem i cynamonem. 
2. Patelnię smarujemy niedużą ilością oleju. Wykładamy po czubatej łyżce masy, rozpłaszczamy. Smażymy z dwóch stron do zarumienienia. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP