kwietnia 18, 2020

Medaliony z polędwiczki wieprzowej duszone z cebulą

Proste dania nigdy nie zawodzą:). Dziś zapraszam na medaliony z polędwiczki wieprzowej z cebulą i pomidorową nutą smaku. 



400g polędwiczki wieprzowej
3 duże cebule 
3 łyżki koncentratu pomidorowego
olej
sól, pieprz, papryka słodka, majeranek

1. Polędwiczki kroimy w plastry o szerokości 2-3cm, rozbijamy je delikatnie dłonią, obsypujemy z dwóch stron solą, pieprzem, papryką i majerankiem. Cebulę kroimy w piórka.
2. Na rozgrzanym oleju, na mocnym ogniu obsmażamy polędwiczki z dwóch stron. Dodajemy cebulę, smażymy do zeszklenia, po czym wlewamy szklankę wody. Dusimy do jej odparowania.
3. Na patelnię dodajemy koncentrat, mieszamy. Doprawiamy danie do smaku.


1 komentarz:

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP