Proste dania nigdy nie zawodzą:). Dziś zapraszam na medaliony z polędwiczki wieprzowej z cebulą i pomidorową nutą smaku.
400g polędwiczki wieprzowej
3 duże cebule
3 łyżki koncentratu pomidorowego
olej
sól, pieprz, papryka słodka, majeranek
1. Polędwiczki kroimy w plastry o szerokości 2-3cm, rozbijamy je delikatnie dłonią, obsypujemy z dwóch stron solą, pieprzem, papryką i majerankiem. Cebulę kroimy w piórka.
2. Na rozgrzanym oleju, na mocnym ogniu obsmażamy polędwiczki z dwóch stron. Dodajemy cebulę, smażymy do zeszklenia, po czym wlewamy szklankę wody. Dusimy do jej odparowania.
3. Na patelnię dodajemy koncentrat, mieszamy. Doprawiamy danie do smaku.
Dzięki za ten przepis!
OdpowiedzUsuń