Kotlety mielone robi się zazwyczaj z mięsa wieprzowego. Ja polecam jednak drobiowe - są bardzo smaczne i delikatne w smaku.
400g mielonego mięsa z kurczaka
1 duża czerwona papryka
2 cebule
sól, pieprz, majeranek, czosnek granulowany
olej
3 łyżki bułki tartej
1 jajko
1. Na łyżce rozgrzanego oleju podsmażamy pokrojoną w drobną kostkę paprykę i cebulę. Studzimy.
2. Mięso mielone mieszamy z podsmażonymi warzywami, bułką tartą, jajkiem i przyprawami.
3. Z mięsa mielonego formujemy kotlety. Smażymy je na rozgrzanym oleju po około 8 minut z każdej strony.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.