grudnia 27, 2019

Udka bez kości faszerowane salami, serem, papryką i cebulą

Udka bez kości zawsze robią furorę na imprezach. Danie na ciepło, które możemy przygotować wcześniej a w odpowiednim momencie wstawić tylko do piekarnika i czekać aż się upiecze:). 


8 udek bez kości
1 żółta papryka
8 plastrów salami 
8 plastrów sera żółtego
1 cebula
marynata: 4 łyżki keczupu, 2 łyżki musztardy, 1 łyżka czerwonej papryki, 3 łyżki oleju sól i pieprz do smaku 

1. Przygotowujemy marynatę: mieszamy ze sobą wszystkie jej składniki, nacieramy nią dokładnie udka.
2. Paprykę kroimy w paski, cebulę w piórka. Do środka każdego udka wkładamy paprykę, cebulą i po plastrze salami i sera. By dodatki nie wypadły, udka spinamy wykałaczkami.
3. Mięso pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 450 minut. Przed podaniem usuwamy wykałaczki. 



1 komentarz:

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP