Rozpuszczone krówki w maślanej babce - lepiej być nie może:). Krówki do ciasta powinny być twarde, nie ciągnące.
200 g masła
2 i 1/4 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
5 jajek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki gęstej śmietany
150g krówek
1. Miękkie masło ucieramy z cukrem do momentu aż masa stanie się puszysta i jaśniejsza (około 3-4 minuty). Dodajemy jajka, nadal miksujemy. Zmniejszamy obroty miksera na mniejsze, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i śmietanę. Miksujemy tylko do połączenia składników.
2. Krówki kroimy na kawałki, dodajemy do masy, mieszamy za pomocą łyżki.
3. Masę wylewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około godzinę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.